Partners

Er worden nog wel eens vragen gesteld over het gebruik van Limewire. Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Is downloaden via Limewire Legaal?

Het downloaden van bestanden via limewire is legaal mits er een geldige licentie op zit. Als je de bestanden gaat delen en andere via jouw laat downloaden dan ben je strafbaar bezig , Dus zorg ervoor dat je niks deelt met andere.!

Wat is het verschil tussen de Basic en de Pro versie ?

Limewire Pro heeft als voordeel dat hij een stuk sneller download als de basic versie. Echter de Pro versie is niet gratis, dat is de basic versie wel.

Is Limewire Spywarevrij?

Ja limewire zelf is geheel Spyware vrij. Maar de software die je via Limewire kunt downloaden kan natuurlijk wel spyware bevatten, wees dus voorzichtig.

Maakt het uit welke versie van LimeWire ik gebruik?

Ja. Als je de meest recente versie gebruikt dan geniet je van de meest nieuwe functionaliteiten die het programma biedt. Daarnaast bevat de nieuwste versie niet langer diverse Bugs die in eerdere versies zijn ontdekt. Kom zo nu en dan even terug op deze site om de nieuwste Limewire te downloaden.

Tijdens het installeren stopt The installatie bij "installing Java". De LimeWire installatie komt hierdoor niet tot het einde. Wat kan ik doen?

Het is bekend dat de Java installatie soms op bepaalde systemen kan vastlopen. Als dit gebeurt, deinstalleer / uninstall alle versie van Limewire en ook de Java Runtime Environment (via Add/Remove Programs die je kunt vinden in het config scherm van Windows). Start ook even het systeem opnieuw op na deze de-installatie. Daarna kun je opnieuw proberen om Java te installeren en pas daarna Limewire.

Waarom duurt het opstarten van Limewire zo lang?

Het initializeren van de gebruikers-interface kan wat tijd in beslag nemen. Helaas zijn in het algemeen alle opstarttijden van Java applicaties wat trager dan applicaties die in andere programmeeromgevingen zijn gemaakt. Echter het voordeel van Java applicaties is dat ze wel weer sneller zijn nadat ze zijn opgestart.

Hoe krijg ik Limewire muziek naar Itunes?

Ik heb diverse muziek gedownload met Limewire. Maar ik bedenk mij nu dat ik ze in iTunes wil afspelen en dus heb ik nu pas iTunes gedownload. Hoe krijg ik nu alsnog de liedjes in iTunes? Moet ik ze dan opnieuw met Limewire downloaden?

Nee je hoeft niet alles opnieuw te downloaden. Het is inderdaad wel zo dat je ervoor kunt zorgen dat MP3's die je download ook gelijk in iTunes kunt afspelen. Maar dat kan ook handmatig. Er zijn 2 oplossingen. Of je voegt aan iTunes de directory / map toe waarin Limewire alle downloads plaatst. Of je zet alle gedownloadde muziek in de map / library waar i-Tunes de muziek inleest / opzoekt.

Kun je een virus krijgen van Limewire?

Ja en nee. Van limewire zelf krijg je zeker geen virus, Limewire is geheel Virus en Spyware vrij. Maar Limewire is een filesharing programma waarmee je vanalles kunt binnenhalen vanaf externe en vaak onbekende computers. Wat je dus binnen haalt is dus mogelijk wel virus gevaarlijk. Limewire Pro heeft hier een oplossing voor, een ingebouwde virusscanner die alles wat je binnenhaalt nog even goed controleert. De gratis Basic versie heeft dit niet en dus moet je zelf alles even controleren voordat je het opstart. Dit geldt met name voor EXE bestanden, maar eigenlijk moet je met alle bestanden super voorzichtig zijn... zelfs mp3 en avi bestanden bijvoorbeeld.

Dus in het kort... Limewire zelf is veilig (zowel downloaden als installeren is gevaarloos). Het gebruik van deze software maakt je echter wel kwetsbaar.

Hoe download ik torrents met Limewire?

Dit kan in een aantal stappen.
Stap 1: zoek een torrent (torrentbestand) (zoek via zoekmachines of via de bekende torrent sites)
Stap 2: sla de torrent op door "opslaan als" te gebruiken via de rechtermuisknop
Stap 3: start Limewire en kies bij bestand / file voor de optie "openen .torrent" of "open torrent"
Stap 4: zoek het eerder opgeslagen .torrent bestandje en kies deze om te openen
Stap 5: limewire zal nu beginnen met het downloaden van de bittorrent zoals het ook via P2P netwerken download